In de tweede week van de Olympische Spelen lanceert Brooke Hospital for Animals Nederland twee vrolijke, ontroerende korte films die laten zien hoe de Brooke-dierenartsen goede dierzorg stimuleren: met de “Competitie voor de gezondste ezel en de beste eigenaar”. Opbeurend dierennieuws; indrukwekkende beelden van werkdieren en van effectieve dierenhulp; ontroerende muziek door de Nederlandse Student Emmy Award winnaar Vidjay Beerepoot. Eén van de korte films wordt uitgezonden in de zendtijd van Socutera en is op 15 augustus online gelanceerd; de tweede korte film wordt binnenkort uitsluitend online gepubliceerd, en zal mogelijk “viral” gaan op Facebook.

De winnaars in Cairo-klein-copyright Brooke Hospital for AnimalsDe dierenartsen van Brooke Hospital for Animals in Egypte organiseren “Competities voor gezondste ezel/paard en beste eigenaar”.

Het doel van de competities is om een positieve impuls te geven aan dierenwelzijn en dierenverzorging. Mensen die ondanks moeilijke omstandigheden, zoals bittere armoede, toch goed voor hun dier zorgen verdienen het om te worden beloond. En hun omgeving moet worden aangemoedigd om hun voorbeeld te volgen. De Brooke-dierenartsen proberen voor de wedstrijden een zo groot mogelijk publiek te enthousiasmeren; publiek dat meestal niet omkijkt naar de werkdieren in hun dorp of stad; publiek dat vaak geen idee heeft dat er paardenartsen bestaan! Voorafgaande aan elke competitie vindt een voorlichtingsessie plaats. Er worden op de wedstrijddag vaak tekenwedstrijden en opstelwedstrijden georganiseerd voor de schoolkinderen, met als thema zorg voor werkpaarden en ezels. Soms loopt het hele dorp uit.

De jury van de ezel- of paardencompetitie bestaat uit dierenartsen van Brooke Hospital. Zij kijken naar de gezondheid en het gedrag van het dier, maar ook naar de manier waarop de eigenaar met zijn dier omgaat. Hij mag geen zweep of stok hanteren, en het ezeltje moet ontspannen zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat het diertje geen schrikreactie heeft wanneer het vlakbij zijn hoofd een opgeheven hand ziet.

De eigenaren van de drie gezondste dieren krijgen een prijs, die bestaat uit een klein geldbedrag. Alle deelnemers krijgen een dierverzorgingskit (met ondermeer borstels, een vliegennet en een hoevenkrabber). De winnende ezel of het winnende paard krijgt een liefhebbende aai van de dierenartsen, een rozet, of een nieuw, soepel halster.

De dierenartsen van Brooke Hospital zijn in staat om dit soort positieve initiatieven te ondernemen dankzij de donateurs.

Contactgegevens:
Stichting Brooke Hospital for Animals Nederland
T 020 – 670 92 29 – vraag naar Gwen Tolud of Claire Groot
E-mail: info@brooke.nl

stichting brooke hospital for animals

Stichting Brooke Hospital for Animals Nederland (CBF erkend goed doel) brengt de situatie van de werkpaarden en ezels in India en Egypte al 22 jaar onder de aandacht van het Nederlandse publiek. In die landen zijn paarden, ezels en muildieren de stille werkkrachten van de allerarmsten. De werkdieren – alleen al in Egypte zijn het er 3.4 miljoen – vervoeren loodzware lasten in de schroeiende hitte, terwijl ze door armoede en onwetendheid niet goed worden verzorgd. De eigenaren zijn te veel bezig met overleven om zich om hun werkdieren te bekommeren. Brooke Hospital for Animals (opgericht in 1934) helpt de werkpaarden en ezels, met gratis medische hulp door eigen lokale dierenartsen, in dierenziekenhuizen en met mobiele klinieken. En door middel van voorlichting zorgt de Brooke-organisatie dat het belang van dierenwelzijn langzaam tot de lokale dier-eigenaren doordringt. In Egypte alleen al, helpen de Brooke-dierenartsen jaarlijks 160.000 dieren. Het belangrijke werk van de Egyptische Brooke-organisatie wordt ondersteund door Brooke-Nederland.

Deel dit verhaal, kies je platform!